Ohjeet palvelun käyttöön

Kokenut netin käyttäjä ei välttämättä tarvitse ohjeita palvelutarjottimen käyttöön. Meille muille on suositeltavaa ensin katsoa OHJEVIDEO tai printata nämä 2-sivuiset ohjeet paperille (PDF)

Näin käytät Hyvinvoinnin palvelutarjotinta:

 1. Valitse yläpalkista "Etusivu".
 2. Valitse "Valitse alue" -alasvetovalikosta ensin paikkakunta, josta palvelua etsit. Voit valita myös kaikki Kainuun soten toimialueen kunnat.
 3. Valitse "Valitse palveluryhmä" -alasvetovalikosta, minkä asiakasryhmän palveluja etsit. Poiketen monista muista palveluista palvelutarjottimella Sinun ei tarvitse käydä kurkkaamassa usean oven takaa, vaan esimerkiksi useimmat kotiin tilattavat palvelut, kuten siivouspalvelut, löytyvät kaikkien eri asiakasryhmien palveluista.
 4. Kohdassa "Valitse palvelun pääluokka" valitse, mihin elämäntilanteeseesi palvelua tarvitset. Varsinaiset palvelut aukeavat tarjolle tämän valinnan jälkeen.
 5. Tutki sinisistä INFO-palloista sinua kiinnostavien palvelujen palvelukuvaukset. INFO-pallosta saat myös tiedon mm. siitä, voiko palvelun saada ALV-vapaana sote-palveluna, oikeuttaako se kotitalousvähennykseen, voitko käyttää maksamiseen palveluseteliä jne.
 6. Laita ruksi kohtaan "Valitse kaikki" tai ruksita erikseen ne palvelut, joista olet kiinnostunut. Jos kyse on kotiin tilattavasta palvelusta, muista ruksittaa myös kilometrikorvaus.
 7. Klikkaa "Etsi palveluntuottajat". Saat listan eri palveluntuottajista hintatietoineen. Valitse niistä ruksittamalla enintään kolme kiinnostavinta. Jos haluat tiedot useammasta kuin kolmesta palveluntuottajasta, voit tehdä uusia peräkkäisiä hakuja. Huomaa, että tulokset voit printata paperille.
 8. Valittuasi palveluntuottajat ruksittamalla ja klikkaamalla "Vertaa valittuja palveluntuottajia", saat vertailunäkymän, jossa on 1. palveluntuottajien nimet esitettynä vierekkäin, 2. perustiedot valitsemistasi palveluntuottajista, 3. niiden toimipisteiden sijainti kartalla, 4. kenttä omalle osoitteellesi kilometrilaskuria varten sekä 5. kaikki ne palvelut, joita valitsemasi palveluntuottajat tarjoavat.
 9. Palveluntuottajan nimeä klikkaamalla pääset kyseisen palveluntuottajan omalle esittelysivulle, jossa kerrotaan mm. palveluntuottajan erityisosaamisesta.
 10. Yksityiskohtaisempaa tietoa palvelutuottajasta saat myös palveluntuottajan nimen alla olevista perustiedoista löytyvästä nettiosoitteesta, joka johtaa palveluntuottajan omille nettisivuille.
 11. Kun annat kotiin tilattavan palvelun yhteydessä oman katuosoitteesi ja paikkakuntasi, laskee palvelutarjotin arvion yhden tunnin hinnasta kilometrikorvauksineen. Huomaa, että kilometrikorvaus peritään vain ensimmäisen tunnin osalta. Lisätuntien hinta on palvelutarjottimella esitetty perushinta.
 12. Huomaa, että vertailunäkymän alaosassa joudut klikkaamaan uudestaan jo valitsemasi palvelun nimeä, jotta saat vertailutiedot, kuten hinnat mahdollisine kilometrikorvauksineen, sekä arviointitoiminnon näkyville.
 13. Palvelutarjottimella et valitettavasti voi tehdä varausta. Ota yhteys palveluntuottajan puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen. Tarkista varmuuden vuoksi palveluntuottajalta, että palvelutarjottimen hinta-arvio täsmää.
 14. Saatuasi palvelun, älä unohda käydä uudestaan palvelutarjottimella arvioimassa palvelu. Hymynaama-arvion voit jättää joko palveluntuottajan omalla esittelysivulla (ks. 9) tai vertailunäkymässä, kun olet klikannut uudestaan palvelun nimeä (ks. 12).
 15. Hymynaama-arviointiin kuluu alle yksi minuutti. Vastauksesi viiteen hymynaamakysymykseen näkyy palveluntuottajan tähtiluokituksena heti, kun viisi asiakasta on antanut oman arviointinsa.
 16. Hyvinvoinnin palvelutarjottimen yläpalkkiin on kehittäjäasiakkaidemme toivomuksesta koottu runsaasti tietoa, jota voit palvelujen valinnassa tarvita. Esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntapalveluista, jotka ovat tärkeitä hyvinvointipalveluja, on koottu kuntakohtaiset linkkilistaukset. Tarjolla on tietoa myös palvelun hintaan vaikuttavista asioista, valtuutuksista ja edunvalvonnasta, palvelujen laadusta ja valvonnasta sekä Kainuun soten asiakasohjauksesta ja muusta sähköisestä asioinnista.
 17. Helppoa! Jos kuitenkin koit etenemisen hankalaksi, ilmoita siitä meille (valitse alasvetovalikon kohta "Palaute"). Kainuun sote noudattaa toiminnassaan jatkuvan parantamisen periaatetta. Palautteiden perusteella teemme palvelutarjottimeen parannuksia, joilla helpotamme sen käyttöä.

Palvelujen löytämiseen, vertailuun ja arviointiin pääset ylävalikon kohdasta "Etusivu".