Ristijärvi

Tapahtumat

Kainuun liiton ylläpitämästä Tapahtumakalenterista löydät Ristijärvellä järjestettävät tapahtumat. Valitse kunnaksi Ristijärvi, aseta haun loppupäivämäärä ja klikkaa HAE-näppäintä.

Ristijärven omassa tapahtumakalenterissa ovat esillä mm. kunnan, Ristijärven seurakunnan sekä Seniorpoliksen järjestämät tapahtumat.


Ristijärven kunnan palvelut

Ristijärven kunnan palvelut löytyvät osoitteesta: www.ristijarvi.fi


Seniorpolis - ikääntyneiden palveluopas

Seniorpolis kehittää ja testaa yli 55-vuotiaille tarkoitettuja hyvinvointituotteita, kuten asumis-, virkistys- ja hoivapalveluja. Seniorpoliksen sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa niihin liittyvästä tarjonnasta.

Seniorpolis on koonnut palveluoppaan (pdf) ikääntyneille.


Kirjasto

Ristijärven kirjaston tarjontaan voit tutustua kunnan sivuilta yläotsikon Kirjasto alta.

Kainuun kirjastojen yhteinen aineistotietokanta. Huomaa lainausmahdollisuus myös muista, kuin omasta kirjastosta.


Muita kulttuuripalveluja

Ristijärven kulttuuripalveluja voit etsiä yllä mainitun tapahtumakalenterin lisäksi Kainuun liiton Kulttuuri-sivuilta.


Ylä-Kainuun Tarinakartasto – toimii myös retkeilyoppaana

Ylä-Kainuun Tarinakartaston tarkoituksena on luoda fantasiamaailma Ylä-Kainuun luonnonympäristön, kulttuurimaiseman ja maagisen kansanperinteen pohjalta. Kainuulaiset maisemat visualisoidaan vanhoin valokuvin, autenttisin tarinoin, kuvituksin, sarjakuvin ja kartoin. Kyseessä on seikkailu, jossa näkymättömät ja hiljaiset maisemat nostetaan näkyviksi. Erityisen arvokkaita ovat sellaiset paikat, joissa yhdistyvät asukkaiden tunnemuistot. Aineisto on kerätty kylissä ja metsissä haastatellen sekä arkistoja penkoen.

Fantasiamaailma on myös retkeilyopas, joka ponnistaa hiljaisuudesta, luonnonrauhasta, kulttuuriperinnöstä ja uniikista elämäntavasta. Teos sisältää liveroolipelin, joka houkuttelee kiertämään 313 tarinallista maastokohdetta. Yhteistyössä ovat mukana Ristijärven lisäksi Hyrynsalmi, Puolanka ja Suomussalmi.


Liikunta

Ristijärven liikuntapalvelut on koottu kunnan sivuille.


Muu liikunta ja retkeily

Kainuun Liikunta ry:n nettisivuilta löydät liikuntaan ja retkeilyyn liittyvää tietoa koko Kainuun alueelta. Voit etsiä Ristijärveen liittyvää tietoa esimerkiksi otsikoiden ’Lapset ja nuoret’, ’Terveysliikunta’ ’Seuratoiminta’, ’Koulutus’ ja ’Tapahtumat’ alta.

Kainuun retkeilyreitit

Yksityiskohtaista tietoa retkeilystä kansallispuistoissa ja muissa vastaavissa kohteissa löydät Metsähallituksen valtakunnallisilta sivuilta.


Matkailu

Ristijärven matkailunähtävyydet ja majoitusvaihtoehdot on koottu osoitteeseen: www.ristijarvi.fi.


Järjestöjen palvelut

Kainuun liiton ylläpitämä Järjestöt ja yhdistykset -palvelu tarjoaa tietoa eri toimialoilla toimivien järjestöjen tarjoamista palveluista. Voit rajata hakua valitsemalla 17 eri teemasta sinua kiinnostavat. Valitse sen jälkeen toiminta-alueeksi Ristijärvi, jonka jälkeen valitse HAE.

Nuorten harrastuspalvelut

Nuorten harrastuspalvelut kootaan tähän tammi-helmikuun 2016 aikana.

Jäikö joku asia listaamatta?

Voit pyytää lisäämään linkkilistaan kohteita tai tekemään muita muutoksia jättämällä palautteen palvelutarjottimelle (http://palvelutarjotin.kainuu.fi/palautejakyselyt) tai lähettämällä emailin osoitteella palvelutarjotin@kainuu.fi.

Kiitos jo etukäteen!

Muiden kuin harrastuspalvelujen löytämiseen, vertailuun ja arviointiin pääset ylävalikon kohdasta "ETUSIVU".