Suomussalmi

Suomussalmen muut hyvinvointipalvelut

Tämä linkkilista ohjaa Sinut niiden hyvinvointipalvelujen pariin, jotka eivät vielä ole Hyvinvoinnin palvelutarjottimella.


Tapahtumat

Kainuun liiton ylläpitämästä Tapahtumakalenterista löydät Suomussalmella järjestettävät tapahtumat. Valitse kunnaksi Suomussalmi, aseta haun loppupäivämäärä ja klikkaa HAE-näppäintä.

Suomussalmen omat tapahtumat esitellään sivuilla: www.suomussalmi.fi/kuntalainen. Sivun vasemmasta linkistä pääsee myös suoraan yllä mainittuun Kainuun liiton ylläpitämään tapahtumakalenteriin.


Erityisliikunta

Erityisliikunnalla tarkoitetaan niiden väestöryhmien liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Lisätietoja Suomussalmen kunnan erityisliikunnan osiosta.


Muita liikuntamahdollisuuksia

Suomussalmen kunnan liikuntapalvelut: http://www.suomussalmi.fi/kuntalainen/palvelut/liikunta

Kylpylä Kiannon Kuohut

Hossan retkeilyalue

Suunnistus, ampumahiihto, karate, kiipeily, naisvoimistelu, pesäpallo, yleisurheilu ja hiihto kuuluvat Suomusalmen Rastin lajeihin. Lisätiedot kehen ottaa yhteyttä, missä ja milloin ryhmät toimivat: www.suomussalmenrasti.fi

Urheiluammunta: www.urheiluampujat.net

Jääkiekko: http://supsjaakiekko.sporttisaitti.com

Lentopallo: www.supslentopallo.com

Jalkapallo: http://sups-nappulat.blogspot.fi

Uiminen, kuntosali tai ohjattu ryhmäliikunta: Kiannon Kuohut Virkistyskylpylän sivulta löydät aukioloajat, hinnat, mitä ryhmiä ja tapahtumia on tarjolla.

Ratsastusta voi harrastaa Suomussalmella useammallakin tallilla.

Kalastus: Suomussalmella on runsaasti pilkki-, uistelu-, perhokalastus- ja rantaongintapaikkoja. Pilkkiä ja onkia saa vapaasti, lukuun ottamatta koskia ja virkistyskalastusalueita. Myös viehe- ja verkkokalastus sekä seisovat pyydykset ovat luvanvaraisia. Lisätietoja Kainuun ulkoilukartasta ja "Kalalla Kainuussa" –sivuilta.


Ylä-Kainuun Tarinakartasto – toimii myös retkeilyoppaana

Ylä-Kainuun Tarinakartaston tarkoituksena on luoda fantasiamaailma Ylä-Kainuun luonnonympäristön, kulttuurimaiseman ja maagisen kansanperinteen pohjalta. Kainuulaiset maisemat visualisoidaan vanhoin valokuvin, autenttisin tarinoin, kuvituksin, sarjakuvin ja kartoin. Kyseessä on seikkailu, jossa näkymättömät ja hiljaiset maisemat nostetaan näkyviksi. Erityisen arvokkaita ovat sellaiset paikat, joissa yhdistyvät asukkaiden tunnemuistot. Aineisto kerätään kylissä ja metsissä haastatellen sekä arkistoja penkoen.

Fantasiamaailma on myös retkeilyopas, joka ponnistaa hiljaisuudesta, luonnonrauhasta, kulttuuriperinnöstä ja uniikista elämäntavasta. Teos sisältää liveroolipelin, joka houkuttelee kiertämään 313 tarinallista maastokohdetta. Yhteistyössä ovat mukana Suomussalmen lisäksi Hyrynsalmi, Puolanka ja Ristijärvi.


Retkeily

Kainuun Liikunta ry:n nettisivuilta löydät liikuntaan ja retkeilyyn liittyvää tietoa koko Kainuun alueelta. Voit etsiä Suomussalmeen liittyvää tietoa esimerkiksi otsikoiden ’Lapset ja nuoret’, ’Terveysliikunta’ ’Seuratoiminta’, ’Koulutus’ ja ’Tapahtumat’ alta.

Kainuun ulkoilukartastosta löydät tietoa esim. mihin lähteä retkelle ja missä ovat lähimmät nuotiopaikat.

Kainuun retkeilyreitit.

Yksityiskohtaista tietoa retkeilystä kansallispuistoissa ja muissa vastaavissa kohteissa löydät Metsähallituksen valtakunnallisilta sivuilta.

Suomussalmella toimii Suomen Ladun jäsenjärjestö Suomussalmen Samoojat.

Koiraharrastus: Doggaajat Ry.


Kirjaston kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu suomussalmelaisille, jotka korkean iän, sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi eivät itse voi asioida kirjastossa. Asiakkaan nimeämä tukihenkilö, joka voi olla omainen, ystävä tai muu luotettava henkilö, toimittaa aineiston asiakkaalle. Kirjasto valitsee kirjastoaineiston asiakkaan mieltymysten mukaan.


Kulttuuripalveluja

Suomussalmen kunnan lulttuuripalvelut: http://www.suomussalmi.fi/kuntalainen/palvelut/kulttuuri

Suomussalmen kirjasto

Kainuun kirjastojen yhteinen aineistotietokanta. Huomaa lainausmahdollisuus myös muista, kuin omasta kirjastosta.

Kianta-Opisto

Musiikki: Kianta-Opisto (kansalaisopisto) ja Kainuun Musiikkiopisto järjestävät musiikin opetusta.

Näyttämötaide, kuvataide, kädentaidot, tanssi, liikunta, kielet, tietotekniikka ja media: Kianta-Opisto järjestää opetusta kaikenikäisille. Lapsille ja nuorille on omia ryhmiä.

Teatteri: Teatteritoimintamme pohjautuu ammattivetoisesti johdettuun vahvaan, aktiiviseen ja pitkäjännitteiseen harrastustoimintaan. Teatteriretikan toimintaan pääsee mukaan uusia harrastajia.

Elokuvat: Kino-Retikan sivuilta voit katsoa, mitä elokuvia on meneillään ja mitä tulossa.


Muita hyvinvointipalveluja

Suomussalmen kunnan hyvinvointisivut


Järjestöjen palvelut

Kainuun liiton ylläpitämä Järjestöt ja yhdistykset -palvelu tarjoaa tietoa eri toimialoilla toimivien järjestöjen tarjoamista palveluista. Voit rajata hakua valitsemalla 17 eri teemasta sinua kiinnostavat. Valitse sen jälkeen toiminta-alueeksi Suomussalmi, jonka jälkeen valitse HAE.


Lasten ja nuorten palvelut

Suuri osa yllä mainituista palveluista on suunnattu myös lapsille ja nuorille. Niiden lisäksi on tarjolla seuraavia erityisesti lapsille ja nuorille tarjottavia palveluja.

Suomussalmen kunnan nuorisotoiminta: Kunnalla on tarjolla mm. Ämmänsaaren nuorisotalotoiminta, kansainvälinen toiminta, tapahtumia ja retkiä.

4H-toiminta: Suomussalmen 4H-yhdistys järjestää monipuolista harrastustoimintaa lapsille ja nuorille mm. kerhoja, kursseja ja leirejä sekä retkiä. Yhdistys kouluttaa yli 13.v nuoria työpalvelutoimintaan esim .dogsittereiksi., lastenhoitajiksi, pihapalveluun ja kerhojen ohjaajiksi. Suomussalmen 4H-yhdistys toimii koko Suomussalmen kunnan alueella.

Suomussalmen seurakunnan nuorisotoiminta: Seurakunnalla tarjolla nuorille mm. isoiskoulutusta, rippikoulut, retkiä, tapahtumia ja kokoontumistila takkatupa.

Suomussalmen Nuorisoseura: Nuorisoseura järjestää tansseja orkesterimusiikin tahdissa nuorten peli-iltoja kirkonkylällä nuorisoseurantalolla.


Vaikuta!

Suomussalmen Vanhusneuvosto.

Aloitteet Suomussalmen kunnalle: kunta@suomussalmi.fi ja www.suomussalmi.fi/kuntalainen/aloite

Palautteet Suomussalmen kunnalle

Jäikö joku asia listaamatta?

Voit pyytää lisäämään linkkilistaan kohteita tai tekemään muita muutoksia jättämällä palautteen palvelutarjottimelle (http://palvelutarjotin.kainuu.fi/palautejakyselyt) tai lähettämällä emailin osoitteella palvelutarjotin@kainuu.fi.

Kiitos jo etukäteen!

Muiden kuin harrastuspalvelujen löytämiseen, vertailuun ja arviointiin pääset ylävalikon kohdasta "ETUSIVU".

Suomussalmen linkkilistan muista hyvinvointipalveluista ovat laatineet Aila Virtanen, Eija Järvenpää ja Esko Pääskylä.